Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΑΚΙΤΑ


ΡΑΤΣΑ:

Ακίτα.


ΚΑΤΑΓΩΓΗ:

Ιαπωνία


ΙΣΤΟΡΙΑ:

Αυτό το σκυλί προέρχεται από την επαρχία Ακίτα του νησιού Χονσού της Ιαπωνίας. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο κυνήγι των μεγάλων θηραμάτων και στις κυνομαχίες. Το Ακίτα θεωρείται μέρος της φυσικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας. Το Ακίτα είχε εκτιμηθεί και οι ιδιοκτήτες του ήταν μόνο αριστοκράτες.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Είναι σκυλί μεσαίου μεγέθους με βάρος μεταξύ 30 και 50 κιλών, ύψος από 58 μέχρι 70 εκ. και με το αρσενικό να τείνει να είναι μεγαλύτερο από το θηλυκό. Το Ακίτα μπορεί να έχει ολά τα χρώματα από καθαρό λευκό μέχρι καφέ με κηλίδες άλλου χρώματος (?τιγρέ?). Έχει διπλό αδιάβροχο τρίχωμα και τα δάχτυλά του ενώνονται με μεμβράνες.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:

Το Ακίτα είναι θαρραλέο και σε εγρήγορση, υπάκουο και ευτυχισμένο με την ανθρώπινη συντροφιά. Υπερπροστατευτικό με την οικογένεια, το φαγητό και την περιοχή του. Φιλικό με τους ανθρώπους που ξέρει αλλά δεν πρέπει να μένει μόνο του μαζί με άλλα κατοικίδια και μικρά παιδιά. Απαιτεί πολλή προσοχή και δεν του αρέσει να μένει μόνο του για μεγάλες χρονικές περιόδους.
Τρίχωμα : Το Ακίτα διαθέτει μία παχιά γούνα, δύο στρώσεων (υπόστρωμα & προστατευτικό τρίχωμα), μεσαίου μήκους. Στην Ιαπωνία τα σκυλιά λευκού χρώματος έχουν τιμητική αντιμετώπιση, ενώ ο Δυτικός κόσμος προτιμάει πιό πολύ τα δίχρωμα και τα τιγρέ. Χρειάζεται μέτρια περιποίηση τριχώματος και αλλάζει τρίχωμα από μία έως 2 φορές το χρόνο.
Mέγεθος σκύλου:Άλλα ονόματα:Χώρα προέλευσης:Χρονολογία προέλευσης:
ΜεσαίοΑκίτα ΊνουΙαπωνία17ος αιώνας

Διάρκεια ζωής:Μέσο μέγεθος γέννας:
9-15 χρόνια8 κουτάβια (3-12)

Φύλακας:Προσωποφύλαξη:Επιθετικότητα:Κατάλληλο για παιδιά:Επιθετικότητα προς ζώα:Συμβίωση με ζώα:Τάση γαβγίσματος:Ευκολία μετακίνησης:
ΝαιΥψηλήΥψηλήΛίγοΥψηλήΧαμηλήΧαμηλήΜεσαία
Το Ακίτα ανακυρήχθηκε “Εθνικός Θησαυρός” στην Ιαπωνία το 1931.
Το πρώτο Ακίτα που δόθηκε στην Αμερική είχε το όνομα “Καμικάζι” και ήταν δώρο του Ιαπωνικού Λαού στην Hellen Keller.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου