Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ


Ύψος: αρσενικό 60 cm,

θηλυκό 55 cm

Βάρος: αρσενικό 45 kg,

θηλυκό 35 kg

Μέση διάρκεια ζωής: 12 - 16 έτη


Περιγραφή και χαρακτήρας

Ο Αγγλικός ποιμενικός είναι ένα μέσου μεγέθους σκυλί, ισορροπημένο στις αναλογίες. Μοιάζει με Border Collie, αλλά τείνει να είναι μεγαλύτερος.


Το τρίχωμά του είναι μέσου μήκους, και μπορεί να είναι ίσιο, κυματιστό ή σγουρό. Μπορεί να είναι άσπρος, καφέ, μαύρος, δίχρωμος ή τρίχρωμος.


Είναι ζωηρός, ευφυής, ευκίνητος, θαρραλέος και πολύ υπάκουος. Είναι, φυσικά, σκύλος εργασίας, πολύ καλός στην φύλαξη κοπαδιών αλλά και του σπιτιού. Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν επίσης και για κυνήγι, ενώ στις μέρες μας συμμετέχει συχνά σε αγώνες ευκινησίας, frisbee ή flyball.


Είναι πολύ καλός με τα παιδιά, ενώ γενικά δεν είναι επιθετικός απέναντι σε άλλα σκυλιά ή άλλα κατοικίδια. Έχει ανάγκη από καθημερινή άσκηση, παιχνίδι και εκπαίδευση.


Προέλευση


Πιστεύεται ότι ο αγγλικός ποιμένας έφτασε στα βρετανικά νησιά κατά τη ρωμαϊκή εισβολή. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το σκυλί αυτό τότε για να φυλάει τα ζώα των στρατευμάτων. Ορισμένα από αυτά τα σκυλιά έμειναν στην Αγγλία και διασταυρώθηκαν με τοπικές ράτσες. Μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου ο Αγγλικός ποιμενικός έφτασε στην σημερινή του μορφή.Κατά το 19ο αιώνα ήταν πολύ δημοφιλής ράτσα στην Αμερική, όπου το χρησιμοποιούσαν στις φάρμες για τα πάντα: φύλαξη της περιουσίας και του σπιτιού, συντροφιά, κυνήγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου